my baby always got flu

can anyone advice, how to prevent

10 Balas

u boleh gunakan warm water + garlic.. lepastu u boleh wapkan di muka baby..insya allah flu tu boleh hilang.. dan baby mudah bernafas.. kalau tidak berjaya boleh pergi ke klinik untuk dapatkan nasal spray khas untuk baby..jangan beli nasal spray di farmasi sebab takut tidak sesuai..

berapa bulan? kalau bawah tmpo 4 bulan dia mmg akan ada hidung berhingus tu, nnti lama lama hilang sendiri, sbb pernah tnye nurse. sblm ni siap sedut n bgi ubat spray tpi makin bnyk.bila stop selang bape hari hilang

sapu garlic balm hari2.tgk perubahan.ank susa kne selsema.batuk cpt pulih.xpyh mkn ubt..kat tateh kedai baby ade jual

Boleh cuba sapu kunyit hidup dekat batang hidung dia sis. calit sikit je asal ada bau melekat

the best advice is from doc. should always check with doc if 3hari x kurang demam anak.

Apply yu yi or minyak kayu putih every night on chest & back..can prevent frm gtg cold

No aircond pls..it may cause nose block so that ur baby will not sleep well..

Maybe your baby always exposed in a cold room, try to slow down using aircond

blh try mndikan baby dgn mndian lemon suam :-)

make sure air tk masuk hidung time mandi.