Tidur siang

Ank saya 3 bulan tak suka tidur malam. Bila bg tidur menangis mcm kena dera. Ada tips tak?

4 Balas

sBar jela sis . mmg normal ad bby gitu . lg2 klau bby tu ank prtama . sesetgh bby suka tidur kt bdn mommy dia sbb dgr bunyi degupan jntg mommy . so dy rse dy mcm dlm rahim tpi sy xaja ank tido ats bdn . nt susa smpai da 3thn pon nk tido mcm tu . sbenr ny bby ni wlau pon da 3bln dy still xpndai beza kn mlm ke siang . wktu tido dgn bkn wktu tido . In Shaa Allah da 5 6bln nt dh pndai sis . ank prtama sy dlu sy siap msok buai lg tido kn dy time mlm tpi xbrkesan juga . smpai ke subuh sy buai pon dy xtido2 . tgn sy yg letih ad la . smpai sy trlelap lelap buai dy . ahahah . tpi Alhamdulillah bila besa sikit msok 5bln tu sy tido je . dy bebel sorg2 ke ap sy buat xtau je . last2 dy bosan dy tido sndri .

5y ago

oh mcm tu yaa. saya ingat bila dah 3 bulan dia dah pandai tidur malam.

Gelapkan environment waktu malam, waktu siang biar terang and ada bising bising tv sikit. Dah try ke? Kalau belum you boleh cuba. And bagi susu lebih sikit sebelum tido malam.

5y ago

dah try dah. tp tkde perubahan

Anak saya 4bln pn cmtoo.. Ada tips x

3y ago

boleh try YL. sy memg pakai YL utk ajar anak tido..

mmg gitu