High demand baby

Hai mommy . Baby saya sejenis high demand . Baby dah 3 bulan 5 hari . Dia tidur still berbedung sbb dia tak boleh tidur klau tak berbedung . Tidur plk kena tidur buai . Klau tak . Dia snggup tak tidur pastu nangis mcm kena dera . Saya nk tanya . Sampai bila akan okay ya ?

2 Balas

baby saya esok masuk 3 bulan. tidur adakala memang susah. tapi tak kira waktu. malam ke siang ke memang kadang2 meragam. nangis sampai sedu2 kadang. saya pernah terbaca anak meragam sebab nak perhatian. kira mcm taknak berpisah dengan mak ayah lah. jadi setiap kali anak saya nak tidur, saya akan dodoikan sampai tertidur. lenguh jugak laa tangan. ada masa baby saya tidur sendiri waktu saya susukan (breastfeed)

5mo ago

sampai sekarang ada jugak susah tidur smpai tertidur dekat bahu. tapi kadang2 je. baby saya dah 7 bulan dah.

Tak boleh nak kata sampai bila. Depends on baby. Huhu stay strong ya mummy 💪🏻 boleh try sleep train ank, tp hati kena kuat..

10mo ago

Siang yg msalahh . Mlm okay je tidor 😂 siang tu mmg kena tidur berbuai . Buai plk buai elektrik . Kna ayun dia slalu 😓