Botol susu

Anak saya dari newborn dia campur direct breastfeed + botol susu fm. Tiba2 nak masuk 10bulan ni dia reject botol susu. Mcm bukan sbb susu nya tapi sbb botol. Sbb dia nampak je botol susu dia ketap bibir takmau buka. Dia guna botol pigeon wide neck ppsu dari newborn sampai skrg. Mommies ada tak suggestion brand botol susu yg best confirm tak di reject utk 10months+ or botol jenis lain (bukan puting) utk dia minum susu?

3 Balas

Apa2 brand tetap atas penerimaan baby jugak. Boleh cuba bottle straw pulak. Atau HeorShe sippy cup

3w ago

Sesuai. Ada juga brand Avent (Bendy straw cup)

10 bulan dah boleh ajar minum cawan. penerimaan botol atas budak, kena try & error.

3w ago

Haah dia dah reti minum cawan tapi kebiasaannya air masak la kalau cawan. Cuma utk bagi susu tu, ingat nak bagi dalam botol susu. Kesian kat pengasuh nk tidur kan dia susah sbb dia taknak botol huhu