Bapak Mertua Diam2 Ajar Anak Sy Hisap Puting (Sekadar Luahan Hmm)

Anak sy bru 29hari. Blom smpai sbulan lgi tpi bapak suami sy dah ajar ank sy hisap puting sbb anak asyik nges meragam. Normal la baby nk mmbesar mmg meragam. Siang pon mragam sbb panas. Rumah tman mmg la. Malam mmg normal mergama baby. Smua normal laa adoii. Lastly bapak suami sy bli puting dan dlm diam2 sumbat mulut anak puting. So skrang ni bila dh anak mragam skit dy suh sumbat puting smpai kan bole brgado dgn sy. Hmm sakit hti sy dah 2 hri dok sumbt puting kt mulut hmmm ??

16 Balas

Mungkin die xtahn tgok anak sis menangis je manjang... atleast pujuk bg reda atau cari solution lain...xsalah rasanya die nak membantu... haih...elok die suap puting dri mertua2 org siap nak bg makanan....

Puting je...bkn dia sumbat batang saderi ke lobak ke soh hisap awk...rilek je....xde masalah pon kalo bby hisap puting.... Cuma bila bby dah tdo..cabut puting tu...

4y ago

Sy dah bincang dah ckp elok2 dgn ayah tpi dy buat donno ja. Sy dh bwk msuk blik baby tpi dorang lg risau lbih bru msuk blik kjap ja dh panggil suh kluar. Smpai sy xsmpat nk pjuk anak la. Kna iktiar jugak xbg ank nges tpi xsmpat dok lma dlm blik dh dorang suh kluar. Xpla skjp jani 😴

sabar sis..mungkin bapak mertua sis cuba nk membantu tp xtau nk bantu mcmmana..dan mungkin tu je cara yg die nampak..

4y ago

Tulah. Tpi nk mmbntu pon gtau la dlu. Ni bg curi2 sy mrh yg tula. Dhla sy xbg. Pastu curi2 dy bg. Nipon sy dh bg je baby puting. Tupon time nk tido je.

Die kene la respect d parents wishes kan.. suka hati jah

La..ape salah nye kasi puting...kau ni kolot sgt

4y ago

sabar ye sis.mungkin bapak mertua tu nk bantu selesaikan masalah baby ngis..org dulu2 selalu bg puting untuk senyapkan baby..mcm arwah mak sy dulu pun anak sy kuat ngis arwah pun suruh bg puting..xde masalah benda tu..mungkin cara mertua yg bg senyap2 tu yg kurang sikit. better sis ckp elok2..or bwk baby kt bilik ..mungkin baby lapar or perut kembung..cepat2 cr solution jgn bg nagis n biarkan bapak mertua dgr..dia hanya nk membantu..take care jgn stress2 dalam pantang just fikir positif

Saya pun time tidur je .dh dia betul ii tidur baru cabut

4y ago

Sekarang ni sy buat mcmni jugak la. Dh mertua nk sgt sumbat puting xnk anak nges. Lpas dh tido tu bru cabut. Sakit hati jugak tgk tpi tkpsa smpai la dy tido