puting

Salam. Ada keburukan tak bg puting? Family mertua sy start bg puting dekat baby sbb nak tenang kan dia katanya. Kadang2 dia meragam bila sy tak ada.

3 Balas

Boleh bg puting sis tp jgn smpai 24h bgi mmg bawa kemudaratan, saya bg puting ke anak bila nak bg dia tido ja, dh lena nnti dia akn lepaskn sndiri puting tu atau saya akn cabut slow2, sbb bila bagi puting bdn dia tk nyenyak sbb ada susu masuk mulut bila dia hisap😅dia jdi nak bebal, saya pakai puting philips yg anti-jongang tu, blh google puting anti-jongang

Wslm sis. Kalau bg puting, bagi jenis yg ortodontik, elak masalah struktur gigi/jongang bila dia tumbuh gigi nanti..

Ada orang kata puting boleh bagi gg baby joggang. 🤔 Not sure.

9mo ago

@sayha betul tu.. dlm buku baby ada tulis ms ke 90++ Klau x silap 94 mcm tu.. anak sy isap puting jgk.. tp alhamdulillah x nampak jonggang nye.. dkt 3 tahun jgk rasanya isap puting.. harap2 gigi nya okey la.. sbb skrng pun cantik je..