Nursing strike?

Baby bru nak msuk setahun 4 Bulan. Tiba2 mcm kena nursing strike tp bukan. Xnk menyusu. Reject puting.bila sua mulut dia uwerk. Smlm mlm bru Jdi reject puting tiba2 sbelum tidur meragam nak kne berdodoi kt bdn usap2. Dulu senang juga la menyusu cpt tidur pejam Mata walau sbelum tidur mmg Ada cranky2. Ni tiba2 reject puting xnk nyusu , dukung dodoi letak pujuk dukung ulang2. Msuk buai ulang kali kluar msuk..letak kt ktil ulangkali tepuk2.. tp bila dia dah btul2 ngantuk,lps mragam truk2 bila hulur lgi puting nak pulak dia hisap..jdi ni nak panggil fasa apa klau bukan nursing strike 😭 ank mkn ok. Dia mmg xnk botol. So Jdi extra kerja Pula..normal ke..

3 Balas

Yup, that's toddler nursing strike. Cuba check possibility di bawah: - Anak tak sihat (demam, batuk, selsema) - Nak tumbuh gigi - Ada ulser dalam mulut. - Jadual tidur anak (takut overtired) - Jadual makan - Overstimulate contoh aktif bermain atau too much screen time before waktu tidur. - Suhu persekitaran anak

yup.. nursing strike bley... sleep regression pun bley jd.. memg prangai baby akan brubah2.. kdg ok kdg x ok.. tu normal.. kdg org kte pggl nk beralih bln..

yup