Pisah puting

Mommy2 start pisah puting umur berapa ye? Anak sy skrg dah 4 bulan. Dulu ajar puting sbb dia kuat mengamuk and kuat mengempeng masa newborn. Skrg kat rumah mmg jarang bg puting cuma kat rumah pengasuh sy takleh kawal la. Agak agaknya umur berapa yaa kita boleh stop kan puting?

2 Balas

anak saya pun mcmtu sis, kalau dia nak tido nak ada puting dah lena baru puting tu dia buang sendiri dari mulut😅 banyak mulut2 yg ckp nanti anak jongang kalau bagi puting🥲 tp tu je cara nya nak bg dia tido tanpa mengamuk

1y ago

tu la. anak sy malam mmg takde masalah. kdg dia tetido sendiri lps kenyang. siang je la byk pakai puting. taktau la bole ke tak nak pisah ni nak pulak kat rumah pengasuh 😅

da boleh pisah puting da sis..macam anak sy lepas 4 bulan sy bagi dia teether sbb dia tgh gatal gusi sgt..nanti lama2 dia lupa da puting

1y ago

kalau masa dia nak tdo dia tak cari puting ke sis? anak sy skrg ni nak tdo kena ada puting. bila da nyenyak baru dia cabut sendiri.