stress mertua paksa anak isap puting

saya dah banyak kali bagitahu mertua kalau blh jgn bagi puting sgt lagi ii kalau baby tgh senyap tk meragam. baby sy tgh senyap pon dia paksa ii sumbat puting,sy agak stress lh. saya kalau blh nk yg terbaik utk anak sy sbb doc sendiri bagitahu kalau baby asyik isap puting terlampau lama baby jadi jarang nk berkomunikasi dgn kita and tuu jgk punca ank lambat berckp mertua sy just respond “ tuu semua mitos” ya allah stress padahal doc sendiri tuu bagitahu. mertua sy anak ii dia semua isap puting so dgn cucu ii sekali nk paksa puting sy tak beranai nk melawan sbb sy still ada rasa hormat dgn mertua tapi tuu lh mertua sy tknk terima pon teguran sy and sy dh nmpk ank sy asyik nk mengisap jeee. tak dpt puting dia isap jari😭💆🏻‍♀️

1 Balas

umur berapa anak, orang tua mmg ada yg camtu. kita cakap apa pun semua salah lah kalau bab anak ni. kalau bab benda lain yang dia taktau, tahu pulak cari kita 🥹

9mo ago

Kalau baby sedu sy bagi minum susu badan itu ubat paling berkesan untuk hilangkan sedu baby,smpi skrg sy amalkan, kadang ii kita dah jadi ibu kena bertegas xkesah dgn siapa klu dah berkaitan campur tanggan dgn anak kita,yala klu apa ii jadi ngn anak yg susah kita yg kehilangan kita...minum air kosong bahaya sangat untuk baby newborn tolong la jangn bagi kesian baby usus dia xkuat lagi dia perlukan nutrisi dari susu ibu