Baby tak pandai isap puting kosong..

Normal ke baby xpandai isap puting kosong sbb suami sy kate sy bodoh tak pandai ajar anak isap puting kosong

55 Balas

sedap btul mulut suami sist tu yer ckp bodoh..bkan nak merungut yer..just nak bgtw bnda btul 💯...smua bnda brkaitan anak ni dri awal proses kndungan smpai anak mmbsar..smuanya yg urus adalah ibu..then dy ckp "bodoh"...just nak ckp dy tu prnah ke rasa tdur xckup sbab urus anak..brpntang sbab hilang byk tnga..bwa baby bump sna sini ..penat lelah smua ibu yg hdap yer..bkan suami...entah dri mna dy bljar ckp bodoh utk istri yg struggle jga anak yg hasil benih dri dy...amboii..mulut...sedapp btul yer para suami yg main lempar ayat xsdar diri dkt istri...ni pesan kpd suami..hrgai istri..jgn suka bndingkan...kalau ikutkan hti..byk lagi llaki yg lagi baik utk istri korang tu yg pndai hrgai pndai jga hti...tpi tetap para istri ni setia dkt korang..mulut jgn mnis sngt kalau xkenal masin phit dkt hti pra istri..just nak bgtw nak luahan..sbab sensitif ni kalau ada suami yg kata pkrtaan xbgus dkt istri..biarkan je tu sist...bgi sy suami sist ni yg b*d*h..maaf yer trlalu geram..sbab dy xkan xtw anak ni ada yg bleh ada yg x..

minta maaf puan, saya cakap camni. suami puan yang bodoh, sebab dia xsedar, anak puan pandai xnak puting kosong/pacifier 😂 bukan puan yang bodoh ye. anak saya pon pandai xnak puting 🤣 masukkan je terus luah terbang puting tu ke lantai wahahaha saya memang givap dengan cupi ni. memang kata kat suami, xpayah dh la beli. mengarut, anak bukan nak pon. ubat dia, bagi kenyang2 dia minum, tunggu dia ngantuk betul2 nak tidorkan 😂 second choice, puting mak dia. dah la sakit hahahaja

Normal je sis baby taknak/tak pandai hisap puting kosong . Baby saya taknak hisap puting , sampaikan saya bertukar 4 jenis brand puting kosong , langsung baby taknak juga . Tapi ada bagus juga baby taknak hisap puting kosong , kalau tak asyik nak menyotnyot je . Pada saya , tak patut suami awak kata awak bodoh . Bab anak , suami isteri kena study , ambil tahu bukan si ibu je yg perlu tahu serba serbi . Awak jangan stress2 . okeh .🤘🏻

4y ago

Baby sy mmg suke nyonyot.. benda biasa la baby suke nyonyot.. bila sy bagi je hisap puting sy bila dia nangis kate sy ajar cmtu.. mmg budak nk menangis nk menyusu xkn nk kena ajar isap puting kosong sbb tak nk bagi baby isap susu

bg je la puting kosong kat suami sis.. 😅😅. setiap baby tak sama. mcm suami sy, dia suruh sy bg anak minum susu formula padahal anak fullybf .katanya takut nnti baby tak cukup vitamin minum susu ibu je..pastu kwn2 dia punyalah bangga bgtau anak minum susu campur. kdg bf, kadang susu formula. sy jwb, susu ibu lah yg paling baik kat dunia berbanding susu formula.. buat deekkk je.. lama2 diamlah..hehe

4y ago

btul la tu..susu ibu pling byk vtamin..pling baik utk baby..yg kwn2 suami sist tu prlu bljar lagi yer..😁

bby sy pun x reti hisap puting kosong.. msti melantun keluar.. setiap budak x sama... sis bg je puting kosong tu kat suami.. kot trhegeh2 cari puting memalam. .. byak cekadak dia. ingat budak tu keluar prut trus pndai bercakap ke ape.sabar la... kalau rasa perlu bg puting kat bby, ajar la slow2.. tp mana2 pun ada inform, puting tiruan tidak digalakkn.

anak saya pon tak pandai isap puting kosong . die isap jari jee sebab lagi sedap dari putinh kosong tuh gaknye . makcik makcik tanyee die tak isap puting ke , saya cakap tak sebab tak pandai . puting kosong ni nanti mulut baby jadi jonget , tak elok senanye . lagipon suami sis tuh yang bodoh sebab tak bacee betol betol pasal puting kosong ni .

Jgn biar suami kata kita bodoh. Pastikan kita jadi isteri yg baik tapi berakal puan. Klu tak selamanya suami akan kata kita mcm2 malah lebih maki hamun lagi. Jgn biar kita ditindas. Baby saya pon tak pandai isap puting tapi byk isap jari ja. Bagi je baby suka tolak dgn lidah dia.

sis jgn sedih ye sbb baby yg x pandai hisap puting tu normal sis. sama la baby kita dah try mcm2 puting dia xnak (terpaksa ajar sbb awal2 dlu stress baby asyik nangis 😭). Sis bg nenen je..kalau hisap nenen je insyaAllah dah besar nnt gigi baby sis cantik je 😍

sy bgi puting kosong dkt ank pon dia tkmau dia tolak balik guna lidah.. dh try bgi puting jenis cherry tu dia tkmau,puting panjang tkde lekuk tu pon dia tkmau.. sy lagi suka ank tk hisap puting.. tp suami sy pula tk abes2 suruh bgi ank hisap puting 🤷

4y ago

dia kata tkkan smpai ketua nk bgi isap nenen je 🤦 lelaki ni tkfhm btol la

Sampai hati suami cakap mcmtu... Takde siapa yg bodoh pun... Baby mmg baru2 dia tak pandai.. bby sy pun mcmtu. Kita bg dia buang... dia nak bfeed je.. walaupun dah kenyang... Takpe sis sabar ok...abaikan je apa yg suami sis cakap tu. 👌🏻