Selera makan anak

Anak sy baru masuk usia 1tahun 23/12 lps.. Kat rumah pengasuh die mkn byk, bile balik rumah suapkan mkn setakat 3 or 4 suap jer lps tu die tolak or kemam mulut.. Senang ckp bile ramai kwn berselera die mkn, balik rumah xde kwn terus xnk mkn.. Byk main dr mkn.. Tp mknan utk org dewasa die nak.. Normal ke mcm tu.??

3 Balas

Saya ingat anak saya je macam tu. Risau juga kan. Tulah kita kena makan waktu bagi anak makan mommy. Bagi dia pegang sendiri makanan tu. Memang bersepah lah tapi tkpa boleh train makan sendiri.

3y ago

Cuba jugak bg die pegang sndiri tp byk die buat main dr masuk mulut.. Nurse ckp normal, as long as die pun kuat susu x risau sgt.

Oh. Mcm anak sy😓😓 baru sy tau dia ni nak suasana yg dia suka utk mkan byk.. Dan mkn makanan mcm org tua punya

3y ago

Yaa. Alamak.. Makanan pedas tu pun juga... Dorang ni suka benda yg baru 😂😂😂

Ya normal. Dia tak suka tempat makan kat rumah. Macam bosan je. Tapi bila dia Keluar dia akan kerap makan

3y ago

Betul.. Pakar pun ada ckp mkn bersama anak di meja mkn.. Tp kdg2 die xnk mkn jugak..