Anak taknak makan

salam semua.Sy nak tnye, ad pape tips tak nak bg anak umur setahun selera nk makan.Bile suap mknn kat die msti die tutup mulut rapat2?And lg satu ank sy dah 13 bulan x boleh jln lg.Ad kaitan ke dgn punca die x byk mkn sbb tu lmbt jalan?pls give me some advice?

2 Balas

Try tukar menu lain ... maybe add some flavor like bovril ... dan bab jalan tu, ada baby yg lambat jalan ada yg cepat ... as long as baby awak aktif , sihat , dan tumbesaran normal, rasanya jgn risau sangat ... my nephew pun lambat jalan, around setahun lebih baru jalan tu pun kaki terjongket jongket ..

Utk selera, boleh try sapu essential oil young living lemongrass.. Yg ni mmg utk naik kan selera mkn.. Utk Jln pulak, anak saya 1 thn 4 bln baru pandai Jln.. Skrg da 1 thn 10 bln, da berlari da pun.. So don't worry.. :)