Anak xnak disuap

Hi mommy, anak sy skrg stahun 1 sbulan lebih..skrg sy perasan tiap kali nk suap die akan tutup mulut rapat2. Bile bg die makan sendri, elok plak bukak mulut. Cumanya sy tgh dilemma. Bile bg die mkn sendri, skjp je nmpk die suap dalam mulut, selebihnya die main2 je dgn mknn. Camner ye sy nk buat. Sbb sy nk try suap smula, die x nk. Huhu. #pleasehelp #firstbaby #firstmom #seriusnanya

2 Balas

mommy boleh try bagi dye finger food. dye nak kena ada something untuk dipegang. and dye dalam fasa nak belajar makan sendiri tu. saya biarkan je dye makan sendiri. masa dye tengah leka tu saya suapkan nasi dalam mulut dye terus

Sama lah kita sis. Kdg stress sgt sbb nk kena bersihkan mknan2 tu balik.. tp kalau tk bg mkn sendiri dia langsung tknak makan 😖