MakcikBawangBerleluasa

Anak sy baru 1bulan lebih.. mase baru lahir kulit dia agak gelap sikit.. biasalah makcik2 mulut x ade insurans ckp anak sy tu ini la ape la.. sy pade mule nye ok la xde pape masalah.. jnji baby sihat da cukup bersyukur bg sy.. masalahnye skrg perkataan yg keluar dri mlut die tu makin mmbuatkan sy sakit hati.. ape dosa bby sy yg berkulit gelap ni ?? Siapa prnh mngalaminye mcm sy ni ?? Hurmm

70 Balas

Sy plak ank kluar cerah. Bila dh mkin bsar . 7bulan mkin gelap skit. Sdgkan sy dan suami cerah. Bila mkcik bwg kata " eh dlu msa lahir cerah ja. Putih. Knapa skrg mkin gelap?". Sy balas balik kenapa klau gelap? Trdiam si mkcik bwg. 😑 sibukkknyaaa .. badan dia yg obes tu ak xtnya plak knapa. Trlebih mkn? 😏 kita ni kdg tahan jd dri nk blas. Tp jnis org tua ni jnis ckp lepas suka hati.

4y ago

Hehehehe sy suka cara sis, kadang2 kita pon kene laser jugak biar bawang2 tu x sesedap mulut kan. Lepas dh senyapkan bawang2 kita pon rasa heppi 😆 Lagi bagus kalau waktu pantang, family je dtg, malas nk layan tetamu 😅 tp x baik pulak, tetamu bawa rezeki kan.