Nak belajar berdiri ke

Anak sy 6 bulan 2 mggu, ni dah pandai panjat2 berdiri. Harini dah dua kali panjat meja kemudian berdiri. Ni malam ingatkan nak tinggal kat katil, pandai berdiri pulak. tak awal sangat ke dia nak berdiri?

Nak belajar berdiri ke
11 Balas

ye betul..anak puan skrng dh msuk fasa utk bljr berdiri dan akan dtg fasa meniti tepi2 dinding kmudian imbangkan bdn tuk brdiri tanpa bantuan apa2..tuk fasa ni nnti puan belila bantal yg jenis blh letak dkt belakang bby mcm beg sandang tu..nnti bila baby jatuh terlentang ada bantal akan support dkt belakang nya dan kepala pun tak sakit nnti..mg dpmudahkan segalanya amiin

11mo ago

ni nama nya ..hrp dpt mmbntu puan😉✌🏻

yup. anak awak dlm fasa nak berdiri. awak boleh beli yg jenis mainan tolak2 tu. utk dia pegang dan step kan ke depan. kalau risau jatuh. awak boleh beli topi safety utk cover kepala baby awak. ada jual dkt shopee☺️

Xpe puan normal je bila ank awal nk bljr brdri hehehe cpt brdiri cptlah dia jalan ☺️ mcm ank sedarah sy 9bulan dh laju jalan bukn jln je siap lari lgi 🤣

Ya, perkembangan setiap bayi lain. Tolong adjust cot tu bawah lg ye. Seriau saya tengok gambar kat cot tu. Pastikan buat childproof di rumah.

11mo ago

Kalau reti drill, boleh adjust tu

ank sye 2bulan 12hari dh mula nk meniarap, perkembangn budak berlainan, ibu2 kne alert. lagi2 part kepala tu...kne lbh perhatian...

tak pun, perkembangan baby lain2x, kira kalau awal tuh, okay la. just nak kena kuat nak kepung n ligan la nanti.

anak sye 6 bln baru meniarap .. baru nk belajar angkat kaki merangkak skrg

anak genius ni. cpt bljr.. blh tahu ank sis start merangkak umur berapa ?

11mo ago

cpt nye.. ank saya 3 bulan buat tummy time menjerit tk suka 😅😅

cepatnye die nk berdiri dah.. ank lelaki ke puan? tahniahhh

11mo ago

ye lelaki 😃

Cepat nye dia nk bdiri.. bgus lah tu awal..

11mo ago

itulah, ni anak first saya