Baby berjalan

Selalunya baby berapa bulan pandai berdiri & berjalan ye? Baby sy 10 bulan blm pandai berdiri. Mcm mana nak ajar?

2 Balas

Anak saya pun lgi 4 hari nk 10 bulan kalau pegang sofa tu pandai dah, cuma kalau tak ada support dia cuma angkat punggung setinggi tinggi nya. Jgan risau sis kdg prkmbnagan ank tak sama, sya kalau anak nk bt apa x prnah larang, kalau dia pnjat2 support dia sis, hehe, kalau boleh sllu grounding, sya grounding dpn rumah jee

average umur setahun. banyakkan bawa ank pergi pijak pasir pantai, rumput padang..bg ransangan pd tapak kaki ank. kat rumah klu nmpk ank nk mula memanjat, bantu sokong ank. klu ada budget, beli push walker utk ank blaja bjalan