ada tak mommy2 yg ada anak hyperactive

Anak sulung sy terlalu hyper. macam takda limit penat dia. Bila duduk pun kaki dia dok gerak2. Duduk tak sampai 2 minit, terus hyper balik. Macam2 aktiviti dah bg dia buat. Tapi semua dia buat sekejap je lepas tu nak main balik. Bila halang, dia tantrum. Umur baru 1y10m. Cakap pun bahasa alien dia tp paham bila kita cakap or bebel..dia akan senyap time tido jeee ??‍♀️? Mamy tersangat lah pening. Ada tak mommy2 yg situasi mcm ni? Bila anak besar nnt dia akan terus hyper ke? Ada setengah kata dia akan jd pendiam lagi2 bila dah masuk sekolah. Tapi tu lah, anak sy ni jenis bila orang tak layan or dah tak larat nak layan dia, dia akan tantrum or marah org tu. Anak oh anak. ??‍♀️

1 Balas

Redha je la mummy...anak hyper ni anak yg bijak. Time kecik je hyper lama2 masuk skolah insya allah hyper tu hilang sdiri.

4y ago

Ramai yg ckp mcm tu..dah besar nnt jd pendiam..hehe..tp alhamdulillah umur dia dah masuk 2 tahun ni sy pun dah paham & boleh control hyper dia..org tgk mmg penat siap ckp anak kau tak pernah penat eh tp nak buat mcm mana kan.. kita senyum je la ckp dia akan penat bila dia rasa penat..😂