anak tak nak makan bubur nasi

Anak saya sudah menjagkau umur 8 bulan lebih. Saya ada cuba buat bubur nasi tapi dia x mahu makan. Hanya nak makan nestum dri nestle tu sja. Ada cara bagaimana nk bagi anak lalu makan bubur nasi

10 Balas

Dulu masa ank kedua Sya 6bulan Sya bgi dia mkn telor rebus cmpur sedikit kicap maggi lepas tu Sya msk bubur nasi campur mcm2 sayur isi ayam allahamdullilah selera dia mkn.. sis blh cuba sampai dah 7tahun ni dia masih kuat mkn sayuran xde sayur xnk dia mkn nasi sis blh cuba buat sup ayam cmpur sayur demi anak sis kena rajin buat makanan dan tukar2 menu insya Allah baby sis selera mkn

5y ago

sama mcm anak saya...slalu bg yg Nestle punya makanan baby tu...tp slalu tukar2...bubur pun kena campur2...so baby kita akan rasa pelbagai...lama kelamaan ok...die xnak bila kita slalu bagi the same taste dekat die...