Tentang makanan

Anak saya umur 7bulan lebih , tapi dia taknak makan bubur , ape yg kita makan dia nak , bgi bubur taknak tpi klau nasi dia nak , boleh ke bgi dia mkn nasi , klau kita lenyek nasi tuh mcm bubur dia luak balik , dia nak mcm mana kita makan , macam tuh jugak dia nak makan , btw dia dah ada 2btg gigi bawah 😅 #firstmom

2 Balas

boleh ibu. baby saya pun umur macam ni dah kurang makan bubur. saya bagi nasi, pasta, bihun. sekadar info: tekstur makanan perlu ditukar mengikut umur, tak kira baby ada gigi atau tak. gusi baby dah cukup kuat untuk mengunyah. sebab ikut logik, gigi depan baby tumbuh dahulu, dan kita mengunyah mostly pakai gigi geraham. 😊

Ikut preference baby. Lagi lagi baby dah ada gigi. Dia mahu mengunyah. Anak saya belum tumbuh gigi saya dah tak bagi puree. Saya mashed kan je.