anak tak nak makan bubur nasi

Anak saya sudah menjagkau umur 8 bulan lebih. Saya ada cuba buat bubur nasi tapi dia x mahu makan. Hanya nak makan nestum dri nestle tu sja. Ada cara bagaimana nk bagi anak lalu makan bubur nasi

10 Balas

Nestum tu manis. Sbb tu dia xnk bubur nasi. Baby start mkn mummy kne rajin sikit. Msk bubur untuk dia. Campur sayur atau kurma dlm tu. Sedangkan ms dia start mkn pn x di syorkan bg puree buah kt dia. Bby sy 6bulan stgh mmg sy bg bubur hari2. Mmg kne rajin. Msk sekali untuk 2hari. Mix carrot/ labu manis/ fat choi/ kentang / kurma. Tumis bawang merah n putih. Laju dia mkn.