anak tak nak makan bubur nasi

Anak saya sudah menjagkau umur 8 bulan lebih. Saya ada cuba buat bubur nasi tapi dia x mahu makan. Hanya nak makan nestum dri nestle tu sja. Ada cara bagaimana nk bagi anak lalu makan bubur nasi

10 Balas

Nestum & cerelac ada gula tambahan. Bila dah rasa makanan manis, baby akan refuse makanan yang plain mcm nasi, mee, pasta. Kena cari alternatif lain untuk bagi baby suka makan bubur nasi. Boleh campur puree kurma kalau rajin buat. Tak pun boleh tambah serbuk buah kurma dalam bubur dia, lagi senang.