Keguguran 5 Minggu

Allahu takda rezeki .Nak bangun pi kencing , seketul dia jatuh. Baru je check semalam 25/01 " dia " masih ada dalam rahim . Pagi tadi jam 7am 26/01 "dia" keluar . Nak tidur malam memang tak boleh . Sakit sangat perut . 2 kali kena rodok dibawah guna Endovagina scanner . Sakit Allah je tahu . Then after check semua rahim alhamdulillah clean . Takda apa yang tinggal . "Dia" mudahkan ibu dia . Tahu ibu dia sakit agaknya . Terima kasih untuk kenangan beberapa minggu . Menjadi pendengar & Luahan isi hati bila sunyi . Hehe taakda rezeki lagi Allah nak beri . InsyaAllah ada lepasni ☺️ Sayang nak tanam . Tapi terpaksa . Nak tengok pun tak boleh sebab dalam mood Pantang . Lemah longlai juga semuanya . Minta doakan saya & kondisi masa kini moga lebih kuat & baik .

Keguguran 5 Minggu
48 Balas

Saya pun pernah berada di tempat sis (ectopic pregnancy, sakit perut teramat sangat smpi pengsan + fallopian tube trpaksa dibuang sbb dh pecah). Alhamdulillah skrg tgh pregnant lg. Semoga sis kuat dgn setiap dugaan. InshaAllah ank syurga bakal menanti ibunya di syurga nanti 🥰 jgn bersedih & meratapi ats apa yg berlaku sebaliknya bersyukurlah dgn setiap peluang & rezeki yg Allah berikan kpd kita.

2y ago

sy pun pernah ectopic masa tu 6w4d. Tak tau pregnt ttbe tau esknyandakit yg amat. Betul mmg sakit sgt ectopic sy pun pecah dlm tiub, tiub kanan dah kena buang and ikat. alhamdulillah dpt lg pregnt dua kali even tgl satu tube kiri ..

sy thn lps bln 2 tgh2 tido die keluar seketui..dlm tido terasa die keluar sy ingatkn ape bnde yg keluar g toilet tgk kt pad dh keluar trus bgtau mak mertua ptg trus g hspital kne rodok 4kali dgn muncung itik tu,kne scan kt bwh adoy serik rasanya nk ggur lg..kne rengat lg masa dlm hspital..sabar je la sis xde rezeki die nk tnggu awk kt syurga🥰

Salam takziah sis.. semoga Allah berikan sis kesihatan mental & fizikal yang baik.. saya pun dah 2kali gugur sebelum ini, sekarang Allah dh bagi rezeki pregnant kali ke 3..Sis jaga kesihatan, amal pemakanan yg sihat untuk next pregnancy, insya-Allah ada rezeki yang lebih baik untuk awak..

saya pon sama...dh la kawen lambat,taw pregnant lpas setahun lebih pastu gugur kna operate D&C.sebelum tu ad masalah keputihan yg byk,PCOS. lepas wat operation ovary drilling,alhamdulillaah lekat lpas 2bulan.skrg dh 26weeks.doakan saya and baby girl jgk ye

Saya pun pernah alami mcm ni dua kali masa tahun 2020. Masa tu 10w n 6w.. Now Allah bagi rezeki lagi tengah pregnant 24w skrg. InsyaAllah Allah akan bagi rezeki untuk awak pula. Aminn.

puan kena kuatkan semangat. saya juga pernah alami keguguran 2kali pada tahun lepas. dan alhamdulillah tahun ni..Allah bagi rezeki dan alhamdulillah saya pregnant. Insha'Allah Allah akan bagi rezeki untuk puan...

Innalillah.. salam takziah sis. Tahun lepas bulan 7 dan bulan 10 pon saye gugur around 5w gak.. 2 kali gugur. semoga ade rezeki lg nt ye sis..Aamiin. Ni pon sye tgh hamil dlm 6w.. doakan sye ye utk anak ke 4.

Allahuakbar, salam takziah Puan..saya doakan semoga Puan diberi kesihatan dan cepat pulih. In Syaa Allah semoga Allah Taala akan menganugerahkan Puan dan suami cahaya mata selepas ini.

Takziah Puan. Semoga diberikan kesihatan semula dan cepat pulih. In Shaa Allah akan dianugerahkan lagi dengan nikmat cahaya mata selepas ini.

allahuakhbar 🥺 be strong sis.. takziah.. selamat berpantang..jage diri,in Sha Allah Ade rezeki sis lagi lepas ni.. aamiin 💕