Assalamualaikum. Nak tanya yang berpengalaman 🥹

Sya pagi ni ada kencing darah . Baru ckup 6w. Tadi checkup Dr kata baby okay kantung okay ditengah2 . Takda tanda nak bleeding mscrige . So sya ada standby pakai pad. Tpi takda turun drah. Dr kata kalau kencing tak keluar dia tak syorkan bagi ubat kuat rahim takut kencing darah dan effect baby juga kalau mkn tpi baby okay ja . Sebab abt 3 weeks sya dah mmg kencing sakit . Then jumpa Dr yang lain tadi dia cakap mgkin kencing darah . Sebab ibu mngdung selalu kena . Sya dah kencing bnyk kali takda darah . Tapi start makan ubat Dr tu dia kencing banyak juga drh dan spotting . Bila kencing ja ada darah . Kalau tak, takda turun darah apa pun . Normal ka ? Sya cadang nak pergi kk untuk minta ubat kuat rahim .

1 Balas

kk xde provide ubt mcmtu. slalu swasta shj yg bg. klu kencing bdarah possibly jngkitan kt salur kencing. klu spotting awk sndri blh bezakan (mcm keputihan)

9mo ago

ya , ada ja spotting 2 3 ja . lepas tu takda dah . selalu lepas makan ubat ja kencing darah . but after that dia dah tak da . kencing normal ja .