Baby 8 bulan

hai nak tanya, normal ke anak 8 bulan kuat meragam, susah tidur and normally pukul 4 5 pagi akan bangun menangis. sekarang start 8m dia susah sikit nak makan real food. kalau bg buah dia makan. and kalau dia nampak kita makan dia nak tp bila kita suap makanan dia dia tak mau. dia dari nb sampai 8m tidur memang takkan lama sejam kadang tak sampai sejam. beberapa hari lepas dia ada jatuh katil. tak sure dia nangis skrg ni sbb sakit ke apa sbb time jatuh dia takda muntah and takda apa sebarang benjol. dia start meragam pun mmg dari sblm jatuh katil. risau saya kenapa dia kuat meragam#SeriusTanya

2 Balas

try tgk gusi ank ada tak tanda2 ank nk tumbuh gg.kekdg sbb nk tumbuh gg pun bby blh meragam...dgn cek perut ada kembung ke tak... jika smua di atas chck takde brlaku pd bby .puan blh try g klnik jumpa doc pakar peads n chck .jika doc kata xde pape .tp ank still menangis smpai tahap tak blh pjuk..puan blh try hntr ank ke darul syifa tuk perubatan islam jika ada pape gngguan berlaku pd bby ..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Nak tumbuh gigi tak? Sebab anak saya pun meragam jugakk. Bagi sejuk2 mkn. Pastu yg nak mknn kita tu pun sama. Jd saya ambil mknn dia letak sebelah dgn mknn sy. So smbil sy mkn sy suap mknn dia juga yg ada dlm pinggan saya. Baby lagi rase selamat dgn mknn yg ada kat kita.