Selamat melahirkan

Alhamdulillah. Pada 20/11/2020 saya selamat melahirkan putera sulung saya pada jam 8.57 am seberat 3.26kg secara normal delivery. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan. Sakit contraction 5 minit sekali dari pukul 12 malam, pukul 1.30 pagi sampai hospital, check jalan bukaan 3cm. Admit ward pukul 3 pagi. Sepanjang dalam ward memang tak tidur, duk cangkung dengan goyang inul je kerjanya. Pukul 6 pagi ingat nak minta ubat tahan sakit sebab contraction makin sakit, check jalan dah 6cm. Terus tolak masuk labour room. 7 pagi bukaan dah 7cm. Selang 15 minit bukaan dah 8cm. Minta nurse panggil suami masuk. Suami pun masuk, baru lah rasa ada kekuatan. Makin lama makin sakit sampai rasa nak meneran sangat dah. Tepat jam 8.57 am lahirkan separuh nyawaku ke dunia ini. Syukur ya Allah. Alhamdulillah sakit tak lama dan suami pun boleh teman dalam labour room. Saya doakan yang sedang mengandung dan yang akan melahirkan dipermudahkan urusan sepanjang kehamilan dan kelahiran. Aamiin.

2 Balas

tahniah . alhamdulillah Allah mudahkan. boleh tahu hospital mana ye puan bersalin ? suami boleh teman dlm LR tu.

Alhamdulillah tahniah