38weeks3day

Alhamdullilah selamat melahirkan baby lelaki jam 8.23 pagi 7/7/20. Tetibe sakit start 2 lebih ingat nk kentut ke ape perut berangin tapi try kentut x kuar ape ape pon. Tapi sakit makin kerap sampai kol 3 lebih pagi start x boleh tdo sbb sakit contraction. Kol 5 baru gerak g hospital. Nasib sampai hospital check bukaan dh buka 6cm terus tolak masuk labour room. Dari 5.30 sampai la 8 pagi dok sakit contraction. Sakit xde turun tanda lgsg and xde bagi hint lgsg. Tahu tahu terus sakit mengila. Alhamdullah 6 jam je tahan sakit tapi lepas bersalin ingat dah setel tapi rengat pulak datang. Oh maiii menahan sakit lagi smpai kol 12 tghari. Ape ape pon rasa lega dh lahir kan baby

2 Balas

alhamdulillah..selamat berpantang..husband boleh masuk x ye?

4y ago

Dekat dalam labour room husband dpt masuk. Teman kan smpai la kite keluar dr labour room tapi dekat wad x boleh duduk lama. Just anta barang je

Alhamdulillah. Tahniah ye 🤗 bersalin hosp mana?

4y ago

Oh hkl. Situ okay laa suami boleh teman dlm LB kan. Hosp lain tak tahu laa 😅