Selamat bersalin.

Harini 19/5 sepatutnya kena serah diri utk induce sbb dah overdue seminggu which is harini genap 41 minggu. Tapi 17/5 lepas minum air kelapa muda terus turun darah sikit & pegi hospital (PAC) doc suruh admit ward sbb check bukaan dah 3cm. Pukul 10 malam baru ada ward kosong terus admit ward & sakit sampai takleh duduk minta doc check bukaan sekali lagi & time tu dah 5cm. Nurse terus tolak labour room & check bukaan dah 7cm. Terus rasa tak tahan nak meneran & nurse suruh teran je kalau rasa nak teran. Check sekali lagi dah 8cm terus teran. Alhamdulillah 3 kali push non stop lahirlah anak solehah saya 🤍 First baby yg sgt memudahkan urusan mummy dia. Moga ibu² yg bakal melahirkan juga dimudahkan urusan & dapat bersalin dgn selamat. Ameen 🥰

2 Balas

ahmdullh sis saya ni xada tnda lagi due lagi dua ari ari ni dah 39minggu5hari dh pujuk bby,bby masih xnk kkuar seronok agaknya duk dlm perut

1y ago

amin mudah mudahan sis

Tahniah ibu. Selamat berpantang ✨🫶🏻