19week dah ?

Alhamdulillah 19 minggu dah anak mama dlm kandungan.. for the first time dpt rasa kick dia pg tadi..??

16 Balas

mcm mna kita nk tau bby kick ke x .. sbb bby msih kecik , kick pun rasa nya blm kuat .. baby kick tu rasa mcm buih2 belon kt bhgian bwah prt tu ka ??

5y ago

Sy mula2 pn mcm xtau..stiap kli nurse tanya sy ckp x tau n x ada rs..ckup 19week rs perut bgerak. Lps tu perhati btl2 tgk kt perut cm sedu. Tp happen kt bhg perut tmpt bby kita dduk..n feel geli. Kita leh rs ada movement.tp sikit..Hari ni msuk hari ketiga dh. Dia ada time2 ttentu dia bgerak..kita kena alert. Sy perasan kebetulan time tu tgh baring.