Bila boleh rasa baby kick .?

Hi mommies .. saya first time mom to be .. skrang kandungan 19 weeks .. bila ye boleh rse baby kick ..

9 Balas

Seawal 14w dh boleh rasa. Tp average normal ibu2 akan start rasa 16,17w dan normal utk ibu yg mengandung anak pertama rasa agak lambat around 20w ke atas. Setiap ibu dan setiap anak yg dikandung berbeza. My 1st son masa preggy rasa around 22,23W Now my 2nd pregnancy dh start rasa seawal 16W

hi. saya punya baby kick alhamdulillah dapat rasa masa 16weeks. tapi rasa slow je sebab baby kecik lagi. now 19weeks makin kuat rasa baby kick. but jangan risau, baby kick ni tak semua timing dia sama. ikut ketebalan kulit perut juga. usually 20weeks above baru rasa baby kick 😊

bg sya 16week dh rsa tu hri bby kick...skrg dh 22week mkin kuat dh kick bby..time nk tdo lh bby suka kick...

Sye pon 16w dh rse geli2, tpi org beza2 ade yg 20++w bru rasa. Selagi doc kata baby sihat should be no isu

sy start 18w rasa halus2 ja. sekarang dh 20w++ makin rasa dh. selalu time petang, malam dia aktif 🤭

Rasa geli2 dan sikit2 ngilu kalau week 18-19 🥰

saya 15 minggu dah rsa sikit2

Saya 22weeks baru pandai rasa

Normally 20weeks above