Tak Boleh Makan Ubat

Alahan saya teruk. saya dah start muntahkan balik ubat. sekarang imagine letak ubat kat dalam mulut pun dah mengiggil satu badan. saya risau baby tak cukup supplement yang diperlukan. even folic acid sekarang macam nak mati rasa nak telan. macam mana awak semua handle? ada tips tak? ???

5 Balas

Bangun pagi kalau boleh jangan gosok gigi dulu. Sbb bila gosok gigi mulut akan jd pahit and senang sangat nk muntah. Bangun2 je terus makan sikit ambil makanan yg bukan bahan tenusu and berminyak sbb boleh menyebabkan muntah. Makan smething mcm cereal ka, kekacang ka then terus makan ubat. Tk perlu heavy breakfast pun utk nk makan folic acid, as long as perus awak diisi dgn makanan 😊

Awak try pati delima. Kita pagi2 mkn ubat mesti rasa nk muntah balik. Tpi lepas telan ubat terus mnum pati delima pstu dduk jp dlm 15m bru gerak.. tu cara sy la

5y ago

Nk dptkan jus tu mcm mane??..beli online or ada kt mane2 kedai...rasa nk try...mcm xtahan rasa loya nie...😖😖😖

Try ambil waktu malam sebelum tidur. Saya pun rasa nak muntah ambil pagi.

Dulu ada doc suggest minum dengan jus. Macam jus oren gitu

Da try mnum dgn air mnis? Mcm jus buah ke.. ksian awak..😥

5y ago

belum. okay nnt saya try yang tu.