Ubat pil !

Hai mommy semua nak tanya, ada tak kat sini yang jenis susah nak telan pil??? Hahaha dh tua2 susah nak telan. Dahtu skrg pregnant...memang wajib telan asid folic...ada ke ubat lain? Atau macam mana cara korang handle? Tambah2 loya nak telan bila pregnant ni. Bau asid folic tu je dah rasa nak muntah. Tapi minum susu tepung takde masalah

2 Balas

hai, saya selalu tutup hidung sewaktu makan and at the same time sediakan makanan didepan macam biskut ke apa, selepas telan pil tu terus makan biskut bagi hilang loya sebab saya memang susah sangat nak makan pil, and at the same time tiap kali makan tu betulkan mindset, saya telan pil ni untuk kebaikan baby 😊 insyallah dipermudahkan

2y ago

cara ni pun ok

cuba makan dengan buah pisang/ betik.