Ni alahan pregnant ke ? Gatal dua2 belah tangan, kaki, leher, mcm ruam, tapi macm tak, anyone tahu?🥹

Alahan ke ni?

Ni alahan pregnant ke ? Gatal dua2 belah tangan, kaki, leher, mcm ruam, tapi macm tak, anyone tahu?🥹
21 Balas

saya pun alami bulan lepas , dh tukar sabun semua , dh gi klinik dapat kan krim still tak jalan . lepastu rebus daun gelenggang dan mandi air rebusan tu terus okey

Sama saya dah 3rd trimester baru start gatal tapi lebih kepada waktu malam. Dah tanya doktor. Dia kata cuma alahan pregnancy. Jgn mandi air panas nanti lagi gatal

Done jumpa doktor tadi, dia kata kemungkinan alahan, tapi tulahh, masyaAllah gatal tak tau nak habaq😭pastu, nak makan ubat, takot sebab baru jee lekat baby ni

waktu pregnant haritu ade jugak naik gatal2 macam ni .. serba tak kena gelisah duk menggaru 😂 Alhamdulillah gatal dalam 1 minggu + je lepastu elok balik

betul sis.. saya dulu anak pertama jadi mcm ni.. dah bersalin clear bersih..jumpa Dr pon Dr kata alahan mengandung n bgi ubat sapu aje...

Tak pernah alami tp better jumpa dr kalau ada apa2 mslh kesihatan semasa mengandung. Take care dear

Alahan sis , mcm sy 33 week kne alahan gatal mcm kne chicken pop daa .. sy bli celimine lotion

Yup alahan mengandung..x boleh nk buat ap sgt, holeh sapu calamine lotion je nk kurgkn gatal

sy pn rasa gatal tp xruam mcm ni..ada a biji2 mcm 2-3 gtu... gatal gilos..kena masa 36w.

Sy kene juga pregnancy yg dulu..rupanya alahan ubat iron..