stress

Aku dpt rezeki mgndung awal tpi laki aku mnyakitkan hati xpndai jaga hati aku..nafkah ckup dia bgi tpi dia xpndai jaga hati aku..aku suri rumah aku bhnti keje psl dpt thu mgndung alahan terok aku jeles tngok irg bhgia rumh tngga klau thu x bhgia mcm ni aku x mgndung awal sng aku nk becerai skrg klau nk becerai pon ssh psl aku mgndung lagi stu ksian baby ni nnti kalau aku becerai tu lah ada org dpt anak lmbt tpi rumh tngga bhagia ni ada anak awal pon rumh tngga haru biru aku xphm lah aku xblh nk fikir skrg ni..aku ckp dgn laki aku kalau mcm tu sikap dia aku nk keje lps pntg ni baby nk hntr pngasuh lps tu x pyh lah sruh aku beranak lagi klau x reti Nk jaga hati aku..untk pengethuan aku bkn jnis mcm ni sjk mgndung aku mmg nk laki aku bgi prhatian skit kt aku..

81 Balas

Dia macam ni tau. Saya pun pernah ada emosi macam awak. Sampai sekarang suami busy main Mobile Legend tak guna tu. Hahaha, dulu lepas dapat tahu saya pregnant, kandungan 2 bulan saya berhenti kerja sbb tempat kerja saya kerap berdiri, turun naik tangga. Saya sales girl je. Mula mula tu husband ada lah bg muka sikit. Then saya dapat kerja kerani kilang. Sama tempat kerja dgn suami. Dua bulan je kerja situ. Kandungan 5 bulan saya berhenti. Sbb suami saya berhenti. Ye kita memang perlu perhatian suami. Sbb kita takda kawan berbual kat rumah. Macam saya. Tapi saya sejak kebelakangan ni dah malas nak berangin dgn dia. Sbb kalau kita marah dia marah kita balik. Suduh sebatang pun susah nak basuh. Berat betul sudu tu. Sampai kan saya cakap kuat kuat kat depan dia time dia lunch balik makan kat rumah. Lepas makan ada masa buka ML tu main sampai masa dia masuk kerja. "Semua benda aku nak kena buat dalam rumah ni. Ingat aku ni bibik ke! Kalau nak sangat aku ni buat kerja sanggup lagi aku keluar bekerja cari duit dari duduk dalam rumah tak mendatangkan hasil". Saya terus masuk bilik kunci pintu. Dia pergi kerja pun tak bgthu saya sbb dia tahu saya angin dgn dia. Sekarang ni saya dah malas nak marah. Kalau saya angin dgn dia, saya diam. Masuk bilik, menangis. Itu je saya mampu. Sbb saya taknak marah marah. Kalau saya tak pregnant, memang kena hempuk dah suami saya tu. Tapi saya sabar. Diorg akan susah hati bila kita dah dekat nak bersalin. Percaya lah sis. So sis just sabar je. Duduk dlm bilik menangis je. Borak dgn baby dalam perut. Biar dia tahu susah, marah sakit hati gembira mak dia macam mana🙂

4y ago

Alahai semoga dipermudahkan sis. Saya doakan suami sis berubah lebih baik lepas sis bersalin nanti 😊