stress

Aku dpt rezeki mgndung awal tpi laki aku mnyakitkan hati xpndai jaga hati aku..nafkah ckup dia bgi tpi dia xpndai jaga hati aku..aku suri rumah aku bhnti keje psl dpt thu mgndung alahan terok aku jeles tngok irg bhgia rumh tngga klau thu x bhgia mcm ni aku x mgndung awal sng aku nk becerai skrg klau nk becerai pon ssh psl aku mgndung lagi stu ksian baby ni nnti kalau aku becerai tu lah ada org dpt anak lmbt tpi rumh tngga bhagia ni ada anak awal pon rumh tngga haru biru aku xphm lah aku xblh nk fikir skrg ni..aku ckp dgn laki aku kalau mcm tu sikap dia aku nk keje lps pntg ni baby nk hntr pngasuh lps tu x pyh lah sruh aku beranak lagi klau x reti Nk jaga hati aku..untk pengethuan aku bkn jnis mcm ni sjk mgndung aku mmg nk laki aku bgi prhatian skit kt aku..

81 Balas

Sabar je lah sis... Suami sis sama dgn suami... Diorang xpandai nak beri perhatian nak beri kasih syg pon xpndai... Masa bercinta lain sis bila dah kahwin lain... Org laki nie kita kena ajar dye kalau kita nak perhatian kasih syg dari dia.. Kita kena mula dulu sis. Saya pon suri rumah. Dari anak first sampai anak dah dua suami xberi perhatian smpai mintak cerai jugak sis... Tp bila tgk muka suami yg cri rezeki rasa kesian dye penat sblm tidur maafkan je suami tu... Doa je supaya hati suami lembut sbb doa ibu mengandung selalu dimakbulkan... Sabar ye sis

sis kadang setengah suami ni blur tak tahu.kita kena bagitau dia.macam suami saya ,saya bagitau dia apa perlu buat,bagitau dia apa yg isteri hamil nak,apa boleh buat apa tak boleh buat,share artikel2 mengenai ibu hamil kat suami.depa akan faham.sebab ni first pengalaman dia.saya buat macam tu alhamdulillah baru suami saya faham.apa2 pun masa awai kahwin or sebelum kahwin patut da bincang benda ni supaya tak jadi gaduh ti.kata sepakat dari setiap pasangan tu penting.semoga sis sihat2 dan allah permudahkan semua urusan sis.jangan stress tak elok tuk baby.

3y ago

Betul saya setuju..suami saya pun kadang tk fhm keadaan saya yg tgh sarat mengandung ni..ni nk masuk 2😅 tpi kadang bila dia oky..dia tlg lah jugak saya jaga anak..now saya jrng masak..nk kemas rumah saya xlarat sangat..kadang dia faham kadang tk..kita ja lah byk main peranan suami..dan byk kn bersabar jugk dgn perangai suami ni😌

Sis..jgn bandingkn diri dgn org lain. Luar kita nmpk bhgia..tp kita xtahu apa yg org tempuhi. Semua perkahwinan ada dugaan masing2. Sy pun mcm sis..rezeki mengandung awl. T'bawa2 jgk emosi tu..tapi kena cuba control sis. Kdg mmg rase suami xsyg la..xpeduli laa..kita menangis sdiri tanpa sbb yg xpasti. Tapi kena sabar sis..bykkn berdoa minta dijauhkn perasaan tu & minta suami sis lebih menjaga hati. Lg 1 apa yg rasa xpuas hati tu sila la ckp elok2 & bincang dgn suami. Baru kahwin ni kita br nk bljr fahami pasangan. Sy doakn sis kuat ya..

Sabar ya sis, dugaan berumahtangga pada awal perkahwinan memang normal bagi pasangan suami isteri, lebih2 skrg sis sdg mengandung, sis tida keseorangan ya, semua akan mengalami situasi yg sama, cuma beza nya masing2 kena la main peranan..mcm sy selalu di sakiti masa mengandung,tp xla smpai mau bercerai berai..syukur sis diberi nafkah yg cukup wlpn kurang perhatian dari suami.. Sis kena kuat kan diri ya demi baby yg bakal lahir, manatau slps baby lahir, suami bertambah syg😊

sy pn sama masa mengandung mcm sis.. suami ada je buat benda menyakitkan hati.. mmg slalu gaduh dan makan hati lh sy ni.. slalu mtk cerai sbb kerap sgt gaduh..sy byk kali fkir nape org lain blh bhagia aku x.. tgk suami lain layan istri yg hamil elok je.. suami aku? xde pn.. mmg stress sgt2 dan sy rasa sbb stress sy lahir anak pramatang.. skrg sy rasa ksian kt baby sbb sy dia lahir x ckup bulan.. sis byk bsabar ok..nti bg kesan kt baby..klu stress, sis buat benda yg sis suka..

sis, bagi pendapat saya lah kan...ini bukan masalah suami sis....yang bermasalah tu sis, sebab sis terlalu ikutkan kata hati sis yang inginkan perhatian lebih dari suami, bawa bersabar sis, masa2 mengandung ini kita sentiasa sensitif, tak kena layan sikit dah cakap suami tak ambil peduli lah, sis bahagia tu ada sebenarnya kalau sis pandai control emosi sis masa mengandung ini...hormon tengah tak stabil...bawa2 berbincang dengan suami tu...

Maaf ya sis sy rasa sis bukan tak bahagia tp mgkin sbb sis dah biasa bkerja n ditambah dgn keadaan sis y xselesa sejak mgandung mmg kita akan rasa nak suami layan kita 24jam.. bila suami xlayan tu y sis anggap suami xsyg..ibu mgandung mmg sensitif..sy rasa sis perlu buat akt lain y akan buat sis xbosan di rumah sms suami bekerja...kalau sis layankan sgt perasaan tu mmg akan stress..kesian baby dlm perut tu kalau ibu stress akan beri kesan pd baby..

Sis... Org lain tgh tunggu suami sis jadi duda tu. Beria sis nak bercerai.. Bersyukurlah suami tu bg nafkah cukup. Awak tu stress sbb tak bekerja, bosan duduk rumah. So awak harapkan suami tu layan awak sepenuh masa dekat rumah. Come on.. Fikir balik saat2 indah korg bercinta dulu. Bercerai bkn jlnnya. Maafkan suami. Pandang muka dia masa dia tidur. Ikhlaskan setiap perbuatan.

5y ago

😂😂😂😂😂

baru kawen ke ni? kawen bukan bahagia 24jam dek. org lain nmpk bhagia sbab dorang x tunjuk masalah dorang. 5tahun ptama memang dugaan sikit dek. tgh pregnant ni hormon x menentu. manja lebih, garang lebih. jgn fikir bukan2 smpai fikir bcerai. jgn stress. nnti efek kndungan. lagi 1, kita xtau laki kita ade masalah ape kt tmpat kerja. akak suri rumah jugak✌🏼

4y ago

Bukan "tak semua pasangan sempurna", tapi memang takkan ada sesiapa yang sempurna. Nabi Muhammad yang sempurna pun lagi banyak ujian. Hadiah bersabar adalah syurga. Memang betul, marriage is more than that. Bukan tentang hati dan perasaan kita jer. Ia lebih kepada ujian kita untuk dekatkan diri serahkan segala kepada Allah, bukan serah dan bergantung kepada manusia. Pasangan kita, ujian buat kita. Kita meminta kekuatan, jadi Allah berikan ujian supaya kita lebih kuat dan sentiasa ingat padaNya.

Orang lain pon sama jugak.. Xade kawen 24jam happy senyumm je.. Mesti ade gaduh punya.. Tula nama dia perkahwinan syg.. Byak2kan bersabar.. Perbetulkan diri kite, cantikkan diri kite, maniskan muke kite.. Senyum layan dia mcm kite mule2 couple dlu.. Sy pon ade hari suram jugak.. Gaduh tu mesti.. Sabar je k..tp kalau somi sampai naik tgn tu lain cite tau..