Alah makanan

Akak2 sy nk tnya.. Saya alah truk sgt2 pada makanan.. Tengok makanan & lauk2 dlam fb pn saya muntah.. Sy dh cuba suap nasi. Xlepas juga kat tekak. Mcm2 suami cuba buat. Smua muntah.. Saya ank pertama.. Jd saya xtau mmg mcm ni ka alah.. Atau sy trlalu melampau. Sy xbleh nk buat apa lgsung.. Bangun pn pening sngt kepala.. Dh xada tenaga.. Mgkin sebab dah berapa hari xmakan nasi.. Akak2 tau x. Mcm mna nk buat.. Saya rsau keadaan baby dlam prut 😔. Saya bru ja dlam 7 minggu. . sy muntah pn dh xkluar apa dh.. Smpai pahit tekak.. 😔 apa saran akak2?? Nak mkan vitamin ka. Atau. Mnum susu ka mcm mna supaya sy ada tenaga balik.

18 Balas

Try mkn western je.. saya dlu camtu jgk masa trim 1st. Mkn buah byk2 jgk.. awal2 dlu almost everyday mkn pizza 😅 sayur dgn susu lgsung xboleh telan.

4y ago

Lepas xpa la. Sy xbleh nk msk apa lgsung.. Skrg mendapat msuk wad trus 😭😭😭

Mcm sy sis ..sy pun ank first . sampai g hos kne masuk air.mmg mabuk teruk . Alhamdulillah sampai 3bln j . Skrg dah 6bulan kemaruk nk mkn pulak.

4y ago

Takpe sbr j . Sy dlu mcm awk gak sampai 3bln lbh baru okay ..

Cuba suruh suami makan dulu dan sisa baru sis makan. Sy buat mcm 2.klu x mmg x mknlah sy.

4y ago

Dh cuba kak.. Sy tngk dia mkan.. Lg sy nk trmuntah😭

Sy pon alahan teruk masa anak first. Bila mual, sy minum air suam dan banyakkan minum susu

4y ago

Yka.. InsyaAllah.. Nnti sy cuba buat mcm sis..

Sy mkn buah shj.. Trutama tembikai, pisang dan epal merah. Itu ja yg kurg mual ditekak.

4y ago

InsyaAllah.. Amin.. 😔xksh la mai alah mcm mna pn.. Harap baby ok ja.. Tu ja.. Kluar msk hospital pn xpa

Gws dear.. sy pn msh alahan lg😭 berat drop terukkkk... now da 13w tp msh alahan lg

4y ago

Yka.. Allah.. Sbar nah sis. Moga cpt2 hbs alah

Kalau roti buah sayur semua selain nasi dan lauk pun still muntah ?

4y ago

Aamiin in shaa Allah 🤗

Awk kena mkn buah n minum jus...

4y ago

InsyaAllah.. Nnti sy cuba