7julai2020 / Lemon

Sy nk tnya.. Sy cuma boleh mkan buah lemon gn air lemon buatan suami ja.. Xpa ka sy cma amalkan buah lomen sahaja.. Sy cuba ambil limau, apple, smua keluar balik.. Lemon jaa kena dgn tekak sy.. Sy tgah alahan truk sgt2.. Nk mkan dn mnum apa pn xbleh..sy slalu Sehari boleh 2-3bijik lemon sy mkan.. Mcm mna ye?? Bhaya x?

7julai2020 / Lemon
10 Balas

bergantung juga kot.. sbb sy keja ni klinik gigi.. ada pesakit dtg gigi dia rosak.. terhakis. dia pregnant 4 bulan. sbelum ni gigi dia ok.. xde pun masalah gigi. msa dia dtg.. gigi dia semakin nipis.. dan dah betukar wrna. lps Dr soal jwp dgn dia.. rupe nya dia ada habit mkn lemon setiap hari.. sbb dia loya. utk hilang kan loya doa mkn lemon.. lemon asid tggi. lps mkn dia x kumur atau gosok gigi... tu yg buat gigi dia rosak. boleh mkn lemon.. tp kebersihan mulut kena jga.. 😊

4y ago

Ada yg kta mcm tu jgak dkt sna.. Dia blh mrosakkan gg smpai asid dia kuat.. Xpa la. Nnti sy cuba kurangkn pngambilan lemon.. Trma ksh ye sis😘

Lemon bgus..sy bca dkat app ni jgak..ketika hamil,slps bersalin,menyusu..bgus lemon..antara khasiat dia sy bca..mncantikkan kulit. Itu je yg sy ingt😆 Jgn ambik berlebihan ye sis..

4y ago

Baik2.insyaAllah.. Trma ksh ye 😘😘❤

Tk pasti boleh di mkn byk skli atau tidak..jika di ambil dlm bentuk jus bagus tp jgn terlalu byk kot 1 gelas ok.ape2 pon sis mtk nasihat dokter ye

4y ago

Slalu sehari dlm 2gelas ja. Sy mnum klau rsa nk muntah @ batuk.. Sbb klau sy btuk. Sy mmg akn rsa nk muntah

okay je sis.. lemon bnyk vitamin c.. bagus untuk kesihatan.. vitamin semulajadi lg better dr suplemen..

4y ago

boleh 😊 takde pantang sbnrnya makanan bg org preggy ni.. atas badan masing².. cuma berpada pada. so far doktor sgt rekemen sbb bnyk vitamin c..

Bkan bahaya ke mkn lemon.. Xpasti laa.. Sbb sthu saya lemon bahaya.. Klau amlkn awl khamiln

4y ago

Allah yeka... 😔😔

Sy pn dlu awal2 prgnant mkn lemon mcmni jgk hari2.. alhamdulillah ok je..skrg 32w5d

4y ago

Sma la sy dlu alahan.. nasi smua xleh mkn kcuali buah2 yg masam,roti,biskut.. smpai usia 4bulan.. mgkin atas badan jugak kot.. boleh je ambik mknan apa2 pn asalkn portion yg sesuai

Lemon boleh minum cuma berpada2. Boleh cut sugar dan buat hb naik.

4y ago

🤗🤗

Jika kandungan masih awal better kurangkan..

4y ago

Ouh iya ka.. Xpa.. Nnti sy cuba kurangkn pngambilan lemon.. Trma ksh ye sis😔😔

Xelok sngt sis... Tpi ikut atas badan jgk

4y ago

Yekaa😔😔😔emmm rsau. Tp xmkn ap lg rsau😔

Asid dye kuat..better kurangkn 😊

4y ago

Ouh iya ka.. Xpa.. Nnti sy cuba kurangkn pngambilan lemon..Trma ksh ye sis😘