My baby not popo

After 4days my baby take a solid food which is i give only 'plain bubur' , he doesn't popo for 2 days .is it normal ? or any suggestions ?

4 Balas

kalau risau baby x poo, beri food yang start huruf 'P' seperti pumpkin, papaya, potato, sweet potato boleh juga.. (jangan pineapple sudah lah.. ) bila sembelit elakkan beri bubur nasi, pisang dan puree apple dulu. dan saya juga beri madu asli. pastikan asli. saya punya pakcik ambil sendiri dari pokok. so no worry. tp doc biasa advice beri madu lepas setahun.