My baby not popo

After 4days my baby take a solid food which is i give only 'plain bubur' , he doesn't popo for 2 days .is it normal ? or any suggestions ?

4 Balas

kalau risau baby x poo, beri food yang start huruf 'P' seperti pumpkin, papaya, potato, sweet potato boleh juga.. (jangan pineapple sudah lah.. ) bila sembelit elakkan beri bubur nasi, pisang dan puree apple dulu. dan saya juga beri madu asli. pastikan asli. saya punya pakcik ambil sendiri dari pokok. so no worry. tp doc biasa advice beri madu lepas setahun.

kalau baby saya hari2 popo saya lebihkan air suam. bagi dia makan bubur lepas tu bagi air saya selang seli kan .. lepas 2 jam mkn bubur sya bagi buah buat pure .. kalau malas sya potong2 buah tu masuk dalam puting bgi dia isap hihi ..... boleh try la momy ya

kalau dah beri makan, bby patut popo setiap hari..kalau tak popo risau dia akan sembelit..cuba sis bagi bubur yg cair jangan pejal sangat 🙂

normal , try cmprkan lobak atau brokoli hancurkan dgn mknan snng dia hadam sis

5y ago

mgkin juga sis rajin minumkn air suam