kekejangan kaki waktu malam

Aduh sakit btl kaki bila kejang waktu malam.. Ad tips elak dr kejang kaki waktu mlm x? Dh cuba tips pakai stokin ms tdo,x menjadi lah.. Sapu minyak pnas ,mak sy x bg sbb mngandung.. Urut pon x boleh kata mak sy time mngandung ni.. Ada yg boleh bantu x? Selain urut dn pakai minyak.. Selang sehari mesti kena kekejangan kaki ni..

25 Balas

Saya makan pil kalsium utk elak kejang kaki.. Alhamdullillah pregnant kali ni, baru 3x kejang kaki, tu pon sbb saya buat kerja xbrenti sampai kaki kejang. Saya makan supplement nutrilite cal mag vit D by amway.. Sebotol ada 180biji.. Berbaloi.. Dah beli standby utk mkn dalam pantang nanti jg. Untuk bf baby

Sapu minyak panas kat kaki xpe rasanya, bukan kt area perut. Pakai stokin, dan tinggikan kaki masa tidur tu. Sy dulu before tido mintak husband urutkan dulu kaki. Tp masa bersalin ritu, ada sorg patient india ni, tgh tunggu nk bersalin relax je sapu minyak panas kat perut dia sbb dia ckp perut dia kembung. Hahah

Samala sy.. Slalu kejang kaki time mlm.. Tp sy letak jerk minyak panas.. Boleh jerk sapu minyak panas kat kaki.. Jgn sapu kat perot jerk.. Tiap mlm sblom tido mstie minta husband sapukan minyak panas dlu.. Pastu kalo tido letak bantal kat kaki.. Bg tinggi..

sapu mnyak angin kt tapak kaki pastu pakai stokin,klau kejang cepat2 lipat kaki ,,saya cuba alhamdulillah jadi,masa tk thu dlu perit nk tahan 3 kali,lpas dpt thu tiap kali kejang nk dtg je cepat2 saya lipat kaki

Sy makan ostematrix shakelee, obical utk topup dalaman dan sapu minyak lemongrass young living utk tackle luaran jgn bagi kaki sejuk. Tak panas, hangat² je. Tp lega alhamdulilah. Kalau nak, boleh roger sy ya

Sis minum susu. Punca kejang tu deficiency calcium. Baby ambil calcium dari mak dia mak dia jadi kurang calcium. So amalkan susu ye. InsyaAllah boleh bantu, kalau x boleh minum susu sila ambil tablet calcium.

Sy spnjng khamilan alhamdulillah skli je kena kejang.. awal2 sy slalu sapu minyak sblm tdo.. mnyk yg xpns sapu mnja2 je pstu pkai stokin... Tdo tnggikn kaki.. pstu sy ambl supplement calcium skli

Mcm saya letak bantal bawah kaki masa tido.. Pakai stokin.. Sapu minyak angin.. Bnykkn minum air masak.. Alhamdulillah ok.. Sekrng saya 27weeks..

Bila terasa kejang malam malam tu terus minta tolong husb urut dekat tapak kaki dan luruskan kaki. Insyallah hilang dan boleh tidur balik .😊

Masa tidor tinggikan kaki. Lapik dengan bantal. Insyaallah. Sy mmg slalu kena,bila sedar je trus cepat² angkat kaki tinggi sikit. Then ok. ✌️