RASA MUAL TAPI PERUT LAPAR

Ade x suggestion nak makan ape? Tgk mknn pon nk mnth. Tp perut lapar

24 Balas

normal.. sy pn ms stat 7w smpaii 14w mual..xlh mkn.. bau pn xlh tp cuba jgk utk mkn mcm mee sup,roti,buah..sbb pkir baby.. wlaupun kdg2 lps mkn klua blk.. lps mntah mnm air suam..rest kjp cuba mkn balik skit..tu je mpu..smga sis kuat dn mual tu akn cpt hilang ye..😊

Mcm sy pn sama....xde slre nk mkn, tp perut sntiasa lapar....Cuba pgi tu mkn roti ke..mcm sy, tghhri mkn mee sup or kebab...sntuh nasi mmg tak bole...mlm lgi la die pnye slre tros hilang.bnykkn mkn buah2n

Saya mkn bubur kosong je wktu first trimester dulu sbb memang mual terok..ikan bilis goreng tanpa minyak, sedap..jgn mkn trlalu bnyk, makan dgn kuantiti yg sikit je tapi selalu..☺️

Saya pun sama. Dah 14 weeks tak lalu makan lagi. Kdg2 nangis sebab lapar sangat tapi tak lalu makan langsung. Dengar nama makanan pun geli dan loya. Bau pun tak bolehhhh 😭

5y ago

Sama la... Bila dgr psl makanan je bulu roma semua naik.. dgn x thn bau nya.. perut sampai sebu angin... Errmmmm

Bubur kosong + sambal tumis ikan bilis 😋 senang pn senang.. sejak pregnant ni, tak larat nk berdiri lama.. so kalau tk tapau makanan kt lua, bubur aje laa jawapnya hehe

hurmmm saya mkn sambil pejam mata kenyang semata2 utk baby huhuhu...tp nasi kosong roti kosong pun jd lah...now ibu kena makan jgn bg kosong perot tu makan lah apa2 pun...

Sama la. Masuk cafe je nk muntah. I opt to mkn buah, minum susu, yougurt, i mkn asam jgk kdg2 bile xtahan sgt mual :) All the best mummy

saya awl2 pun cm tu...mkn buah je...mcm tembikai ..jambu batu ...in shas Allah ok☺️..jgn mkn bnyk2 ..makn sikit2 tapi kerap

Try 13 bahan-bahan semula jadi ini untuk cut down rasa mual itu: https://my.theasianparent.com/rawat-morning-sickness

Mkn sikit2 sis.tapi kerap.jgn mkn bnda yg bnyk minyak ye.sbb 2 akn buat sis lg loya.mkn buah2 or jus