lapar tp tk de selera

hai mumy2 ade tk suggestion ape mknan yg boleh dimakan? sy lapar tp mual sentiasa dan pening membuatkan jd xde selera nk makan 😭😭 7weeks #firstbaby

4 Balas

Saya mcm ni jugak , alahan sampai 4bulan . Lapar jgn ckp laa . Lpas tu doc suggestkan saya mkn pizza 🤭 and .. akak tmpt keje saya suggestkan saya minum lemon suam atau lemon ais .. Alhamdulilah, lama² selera mkn tu ada . Tp kang menjd² laa asik nak mkn je 😂

Klu hal ni semua org xsma, sy pn dlm fasa ni skg, lapar tp semua mknan xmasuk. Cara sy, sy paksa jg makan tp dlm kuantiti yg sikit tp makan kerap. Asal dah x lapar or sakit perut ok la drp lngsung x makan kesian baby dlm perut nt.

mase sy 7w sy g scan.. n sy tnye doc pasal ni.. doc sroh sy mkn buah2.. tp jgn buah yg tajam n masam.. mcm sy mkn buah tembikai n jambu batu je..

Mkn dlm kuantiti skit sis . Roti pun boleh klau tak mkn lagi rasa mual . Sy pun mcm tu mkn sikit bg ad tenaga dngan baby dkt dlm tu .