1st trimesters

Hai semua. ade cadangan tak nak kurangkan rasa payau dlm mulut ni? nak minum air kosong pon tak lalu. minum air manis pon setengah cawan cmtu je. dah kurang air, sembelit jadinya.. n nak kurangkan rasa lapar.. makan ape ape suku pinggan je. sudahnya perut kelaparan. biskut, roti bercinta pulak nak telan. makan buah sampai seeh perut. tapi tetap lapar.

1 Balas

Bagi saya mmg takde cara kurangkan. Kena nikmati saja. Tapi saya masuk 9w, pahit2 lidah dah berkurang. 10w Alhamdulillah dah takde. Nanti akan hilang sediri alahan tu bila dah dekat Trimester 2 InsyaAllah. Tu semua alahan disebabkan hormon mengandung. Saya dulu pun takleh makan langsung, pegi kerja naik kereta pun mabuk, asyik muntah, takde selera makan.