Tips untuk rambut yang gugur teruk

Ade tak tips untuk kurangkan rambut gugur dan lebatkan semula rambut ? Saye baru umur 25 tahun tapi rambut saye nipis macam makcik2. Rambut saye gugur teruk sangat. Saye pernah try shampoo heads tu semue tapi tak berkesan.

8 Balas

Sis jgn lupa jaga pemakanan juga ye 🤗 Banyakkan minum susu atau makan makanan tinggi kalsium sbb rambut ni berkaitan dengan kalsium juga. Sbb sis tgh pregnant kan, sis share kalsium dgn baby, sbb tu boleh jadi rambut gugur, sakit gigi kalau kurang kalsium..

sama sis sy prgnant 8w rambut sy gugur byk xsikat pn gugur actually rmbut sy pjg paras punggung prgnant ni jd mlas nk urus rmbut da la gugur so sy igt kalau ptong xgugur la or kurang😆 then ptong pndek sikit paras dada tp sma jgk still gugur jgk

rmbut rosak sbb slalu kusut..bila sikat kuat2 habis akar bergegar...jadi cuba untuk cri produk y blh bantu...pakai hair conditioner...nnti tgk laa bkesan x .klau sy, memg sape2 ad msalah ni memg mnjadi..

Sis boleh try shampoo dove primrose ni.Kalau utk sy mmg sesuai. Dr rambut yg sangat banyak gugur bberapa hari lpas guna hanya 2 3 helai rambut je gugur.Sy guna skali dgn conditioner dia.

Yank try shampoo halia ok… tak kesah brand drugstore pn boleh pastu hair tonic… sis pkai tonic vigorous ❤️

ni ikut sy tau sis. sy try pakai shampoo grafen root booster. byk anak rambut sy tumbuh pastu kurang gugur.

sya pakai nie dh almost setahun.. rambut pun dh makin lebat n rambut gugur pun dh kurang.. blh cuba sis..

pakai hair tonic. saya pakai hair tonic heads tu berkesan tp shampoo dia tk boleh pakai.

11mo ago

cuba amik supplement Biotin sis. Utk rambut gugur. Tapi consult dengan dr dlu la sebelum amik