RAMBUT GUGUR TERUK!

Saya 1st mom. Baby cecah 4bulan, rambut gugur teruk sangat2. Merata2. Dah macam orang kena cancer. Rambut pula panjang & sekarang nampak nipis botak dah. Allahu. Ada tak cara atau tips nak kurangkan gugur rambut ni? Dan ia bersifat kekal atau sementara ya?

5 Balas

sama sis, fasa tengah rasa macam nak botak je😂 tapi saya suggest kalau rambut sis panjang. potong pendek biar senang jaga. saya cuma pakai minyak rambut anti hair fall je tak kisah brand apa. kalau nak selamat beli dekat guardin/farmasi. now rambut saya dah dipotong pendekk

samalah, masuk je 4m sipi sipi nak jadi mak botak.nak mandi basah rambut pun takda mood 😂 . bila pakai syampoo yang biasa pakai, jadi kelemumur teruk jugak. pakai syampoo laki baru okay . doc kata normal sebab hormon berubah .

sama sis, baby sy 7bulan dh pun, rambut gugur masih teruk, skli sikat mmg byk melekat kt sikat tu .. kadang rimas kan .. sabar je la 😭

2mo ago

bukan setakat sikat, takyah sikat memang dh gugur pon 😔 Bangun tidur full rambut bila kutip 1 genggam

saya pun sama rambut gugur dh nampak dh kulit kepala tunggu nk botak ja bby main buih ketam

sy pengguna sugar doll alhmdulilah. x bnyk gugur nya.

2mo ago

maaf tnya sis, sugar doll tu produk rambut ke? sorry taw sy xthu 😅