Baby besar

Ade mommies yg ade pengalaman baby dlm perut besar? kena bersalin induce atau ceaser? Sy masa appt 27mggu doktor kata baby besar 2 mggu dr usia sebenar. Masa scan 32 mggu pn doktor kata baby besar. Kena pantau 2 minggu lg. Sy takut kalau caesar sbb kena pantang sdri dgn ank yg br 2 tahun ngn ank yg tgh bsekolah

2 Balas

Kalau boleh jaga pemakanan. Terutama kurangkan manis2. Saya pon pernah baby besar. Tapi bersalin normal. Nyaris jugak nak ceaser. Doktor risau tersangkut bahu baby. 2 org yg besar. 3.5kg dan 3.9 kg. Tapi pregnant kali ni saya jaga makan, makan sikit2 tapi kerap. Mlm saya ambik Biskut atau roti sekeping atau 2.