First Pregnant

Adakah normal tidak ada morning sickness? I'm in 8 weeks pregnant and this is my first pregnancy.

56 Balas

Beruntung dan bsyukur la sis sbb xde morning sickness..sebab mmg xseronok langsung kalau ada morning sickness...xtvt semua tganggu..makan pun semua rasa xbole nak telan..so kalau sis xde morning sickness kan elok mcm tu banding ngan mummy2 yg ada allday-sickness jga ni..haih😓

5y ago

Thank you sis 😊 kesian. Bukan senang tahan sampai 9 bulan tu. 😢

hahaha saya mula teruk pada usia 7weeks malam jam 11malam suami bawa ke klinik sebab sakit kepala teruk rasa nak pecah then docter kata maybe starting for my morning sickness keesokkan muntah muntah tak hbis🤣🤣🤣 dah nak masuk 4bulan baru hilang alhmdulillah skrg dah boleh makan.

Alhmdulillah.. Masuk minggu ke 8 ni selera makan da ad ckit.. Semua orang pelik kenapa sy tak de alahan tu semua.. 😅.. Kadang risau jugak.. Tp bila ad y ckp semua orang lain2.. Baru rasa relex sikit.. Syukur sgt2 xde smua tu.. Mudah mudahan d permudahkan smua nya.. Aamiin..

best nye sis xde alahan, saya ke 3-3 pregnant alahan terok 24j sampai 5 bulan lebih bru dpt makan dgn tenang aman. dlm 5 bulan mesti berat badan akan kurang 5-6 kg.bulan ke 6 baru ada peningkatan berat badan. azab yang mengalaminya hahaha.

Wah bertuah nya takde morning sickness.. Saya selama 3 bulan pertama pregnant teruk morning sickness.. Bukan saja morning, tapi evening sampai night.. 😅 Tapi dah masuk 4 bulan ni dah ok.. Thanks God.. ☺️

5y ago

Ye mudah2 an.. Dengan izin Allah.. Tapi tak pelah puan.. Nanti semua tu jadi kenangan terindah.. Think positive k.. ☺️

Normal sis.. Sy dr anak 1st smp dh beranak 3 xpenah ade morning sickness.. Kadang bila tgk org morning sickness tdetik kt aty sy betol ke x ni morning sickness sbb kt dri sndr xpenah merasai 😅

elok la xdew ape2 alahan... mase prgnat anak pertma sye xde alhan ape2 pown... skrang prgnat ank kdua morning sicknees smpai 3bulan je... pastu xde ape2 alahan da smpai skrang...😁

5y ago

tu la kan.. 😁😁

normal . sy first takde jugak . yg 2nd awal2 da ada mual2 . tp tak lama 4 mggu keguguran . yg 3rd ni mula2 takde . 8 week da mula muntah . tp baru skli la . cuma byknye mual je

saya dari awal smpai skrng 14week mmg xda morning sickness.. kdng2 tfkr juga pregnant ke saya ni😂😂 cuma prut je makin membesar.. harap bby kita sihat2 je amen.

5y ago

Sma.. Dri awl ngndung smpai skrg 15weeks xde alahan pape.. Mkn je kuat.. Hehe

Normal sis... Saya dulu pun takde morning sickness. Cuma xsuka make up, xsuka bau wangi2 & badan&muka berjerawat.. Morning sickness yg muntah2 xnak makan tu semua takde.