Morning Sickness

Hi, i nak tanya tips untuk kurangkan morning sickness. i’m 6 weeks pregnant and now my morning sickness balik kerja muntah muntah quite bad. this is my first pregnancy. please help this new mommy out ? thank you.

1 Balas

Jgn biar kan perut kosong, cuba isi dgn apa jua minuman n makanan yg serasi dgn tekak awak. Mcm sy dulu xde alahan yg sampai muntah, tapi x boleh bau tumis, makan makanan yg bertumis.. Dekat 1 2bulan hanya makan roti dgn minum hot chocolate without sugar.

4y ago

ok thank you so much :)