Tidur

Adakah mempengaruhi berat badan anak yang berusia 2-3 tahun jika hampir setiap hari tidur lewat sekitar pukul 12-1 pagi? Atau ada kesan lain yang negatif?

9 Balas

kesan negative x byk pada berat badan tapi anak akan boleh kene gejala selsema...dua anak saya dah perhatikan 2 2 sama..tidur lewat auto selsema..anak saya deman ke lebih gerak ke mmg itu la berat dia😁 tido lewat utk kes berat badan rasanya utk kita² kot...berat akan bertambah klu rehat x cukup...nak diet kene tido cukup...tapi as a parenting mane dpt tido cukup 😆

Saya pun cmtu sis anak tidur lewat mlm kadang2 SMpai pkul 3 pagi paling awal dia tdur kul 12 mlm bgun slalu kul 11 pagi hari2 , tdo ptg slalu lewat dlm kul 4@5 bgun kul 8 mlm haha ntah la da cuba mcm2 Tpi dia msih cmtu kena tggu jela dia besar skit harap pola tdur berubah

3mo ago

Kan 😂 sabar je la kite mak2 ni sis

BetiehoprbMYiuqygwtgwt usfsñsystejdys gsysjxsñushslsnsysnmdjdjsñjsjdmñdkjdkdhdjhiyssjhdksjodidkijdjdj hdhdmxohmdihwjsujeyou jsydkdugdjdyhsmjdydkhdj yejsudujjsjdjdyhjdujekisj kjwnskshjejdhjsjs noisys

pd pendapat sy n pnglaman sya sbb usia ank kta dlm range yg sma, tk mmpengaruhi..apa yg sya bca tdur yg ckup ni pnting utk pkmbangan otk mrka..berat ni klu nutrient ckup biasanya steady je lh BMI..

Tak rasanya.. sbb anak saya tido kadang pukul 3/4am.. selalu yer.. berat dia dh 17.4kg.. Obese dahh skrg ni 😅 umur baru 2y3m..

Boleh jd juga sbb budak membesar semasa tidur. Pastikan tidur cukup, terutama waktu mlm.

1y ago

anak sy tlebih tidur tp berat x cukup jg 😂

rasanya x sis .. apa yg pasti umur lingkungan cm tu memang aktif x kita waktu 🤣

Jjjuuhu.£ Bh n Oo

7mo ago

Ni salu anak main phone kalau bhs mcm ni 😂

rasanya x