anak tidur lewat

assalamualaikum mama's2 nak tanya, anak saya 1 tahun 2 bulan, asyek tidur lewat kkdg tidur 1-2pagi, ada tak anak2 korang mcm anak saya? kadang2 risau jugak asyek tidur lewat, siang pun kadang2 dia tidur dlm pkul 1-3ptg, tpi mlm lewat tidur

3 Balas

Kalau pam susu, label susu pagi dgn malam. Susu pagi beri waktu pagi, susu malam beri waktu malam sebab ada melatonin bantu bayi tidur. Cuba ajak anak ambil matahari pagi, mama pun boleh juga ambil matahari pagi untuk bantu badan buat melatonin. Boleh cuba gelapkan rumah & stop gajet 2 jam sebelum waktu tidur.

2y ago

terima kasih sis, nnt sya coba

anak sy tido jam9 nti jam2 3pagi bgun..smpai la htr g ruma pengasuh x tido2 acaner???ibu dia da petak otak keja pagi ...pastu kalo cuti sy jaga..dr jam6/7 smpai ke 5ptg bru bgun..bg kejut mengamuk ..🤪

normal