Irregular, lewat haid, ada simptom hamil,

Kadang pening pagi jam 10 petang jam 5 (sekitar masa), pagi sekitar jam 9 rasa loya tapi xda lama, payudara kadang sakit terutama waktu siang, malam awal tidur jam 7 8 tidur sampai pagi, kuat makan upt 2 kali buat negatif. Say TTC 3 tahun, badan besar 112kg. Adalah ibu2 yang mengandungi macam besar saya ni? #ingintahu

Irregular, lewat haid, ada simptom hamil,
9 Balas

Smua simptom tu blh jd hormone ganggu/x lma lg akn period. Simptom period & pregnant tu sebiji sama. Sy ada bulan pakej muntah2 lg sblm nak period 😂. Utk soalan sis tu, sy ada bbrapa kwn yg bmi obese paling berat 98kg la, Alhamdulillah boleh je dia pregnant natural, xde fertility treatment. Dah 5 org ank. Yg lain2 pn ada je ank. Klu rezeki ank dah sampai, ada rezeki pregnant juga tu k. Minta & doa je. Relax2, exercise, jaga emosi, jaga pemakanan. Semoga ada rezeki.

Hi sis, sy obese jugak mcm sis. TTC 2 tahun, lepas tu tahu2 pregnant selepas terdetik hati utk check upt. Sy ada sejarah pcos, mmg period selalu lewat dan irregular. Buka buku pink 12w berat 99kg, skrg 30w dah 102kg. Cumanya sy sepanjang pregnant ni kena gdm on metformin, hb low, gbs positive. Sy pun redha je bila TTC sebelum ni, alhamdulillah rezeki akan dtg pada waktu yg tepat sis. Stay positive sis, jaga diri sendiri, in shaa Allah rezeki tu akan ada nanti 😊

saya memang obese my whole life.. TTC 3 tahun.. memang dah berdamai dgn takdir.. kalau ada rezeki adalah.. tak ada pun tak apa.. alhamdulillah dapat rezeki masa sy dah tak pikir sgt pasal anak.. buka buku pink berat 141kg.. skrg berat 144kg.. gdm diet control.. sebelum pregnant sy cuma ada masalah obesiti shj.. kencing manis/darah tinggi tiada..insya Allah, tepat masa, dapat juga berita gembira utk awak..

16h ago

sis, kamu ada tak alami simptom2 boleh kongsi?

Hai nak tanya. Last period 23/9. N next period 19/10. Sye cycle 27 n 28 hri. So sye dh test 20/10,result positve n mksd nya sdh 3mgu 6hri. Tapi kenapa bila sye call kk utk dptkn trikh appt ketika 4mggu 1 hri, nurse mntk pngesahan dr mne2 klinik ya.?Adakah bila sdh positve akn jdi ngetive? Terima kasih

10h ago

Sye pernah ada pengalaman false positive, test positive tapi tak pregnant pun.. Mungkin sbb tu kot kk minta pengesahan dulu. P lh klinik swasta utk scan, tapi nanti nampak kantung je lh nanti...

Simptom period dan preg sama. Tunggu delay lama sikit baru test upt. If nak kerap test upt. Try selang 3 hingga 4 hari. Selebihnya berdoa moga ada rezeki.

haah lah awak kita sama dah delay period 12 hari 🥹 masih negatif lepas tu tanda² mcm pregnant sgt banyak sampai putus asa dan keliru

kdg2 sbb kita terlalu berharap pon kita asyik pkir simptom² yg sekalian tu petanda preggy....nk tepat nanti buat test UPT je

kadang2 tu blh jadi simptom cyst saya pernah kene

Cycle paling lama berapa hari?

16h ago

mcm ni